Красимир Кънев експерт по кучешко поведение

Поспри се приятелю,прочети и помисли :)

Дали си добър колкото твоето куче?Ако можеш винаги да си весел и жизнерадостен, да не обръщаш внимание на болката, страданието и тревогите… Ако можеш да устоиш на желанието си да се оплакваш на другите и да не им досаждаш с твоите проблеми… Ако можеш да ядеш една и съща храна всеки ден и да бъдеш благодарен за това… Ако можеш да разбереш, когато любимите ти хора са твърде заети и не им остава време за теб… Ако можеш да си запушиш ушите за гневните думи на хората, които обичаш, когато нещата се объркат и те си го изкарват на теб, без ти да имаш някаква вина за това… Ако можеш да приемаш критики и обвинения спокойно, без да се обиждаш и негодуваш… Ако можеш да игнорираш ограниченото образование на своя приятел и никога да не го коригираш… Ако можеш да се отнасяш към бедния си приятел по същия начин, както към богатия… Ако можеш да кажеш честно, че дълбоко в сърцето си ти нямаш предразсъдъци за цвета на кожата, религията, сексуалните предпочитания или политическите възгледи на другите… Тогава ти, приятелю мой, си почти толкова добър, колкото твоето куче!(Уинстън Чърчил)

"Ако имате възможност, избирайте женско куче. То е по-предано от мъжкото куче, има по-изтънчена психика, по-богата и сложна и по правило, е по-умно от мъжкарите", съветва Конрад Лоренц, баща на учението за поведението на животните. :))

*************

1.Не се разстройвай, когато скоча от радост, щом те видя на вратата 2.Дай ми време, за да разбера какво искаш от мен 3.Дай ми своето доверие 4.Не ми се сърди твърде дълго 5.Вземи ме при теб, когато времето стане лошо 6.Говори с мен 7. Бъди до мен, когато ме е страх 8.Помни, че аз никога няма да забравя как се отнасяш с мен. 9.Ела с мен навън 10.Помогни ми да намеря нови приятели 11.Води ме редовно на преглед 12.Моля те не ме удряй 13.Аз ви обичам,но ме разберете, когато имам нужда да съм сам 14.Покажи ми твоя свят 15.Научи ме на нови неща 16.Позволи ми да се нацапам от време на време 17.Докосвай ме 18.Обърни ми внимание, ако не изглеждам както всеки ден 19.Обичай ме, когато съм стар точно толкова, както когато бях млад 20.Ела с мен на последното ми пътуване, бъди с мен докрай,БЪДИ СМЕЛ

*******************
Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams
"Голямото удоволствие да имаш куче е, че когато ти се правиш на глупак пред него, то не само, че няма да ти се скара, но ще направи и себе си на глупак"
Samuel Butler
"Кучетата са чудеса с лапи"
Susan Ariel Rainbow Kennedy
"Човекът е идеята на кучето, затова какъв трябва да е Господ"
Holbrook Jackson
"Кучето е единственото животно, което е виждало своя Бог"
***
"Кучетата живеят прекалено кратко. Това е техният единствен недостатък"
Agnes Sligh Turnbull
"Моето куче - сърце в краката ми"
Edith Wharton
"Мисля, че кучетата са най-невероятните създания; те дават безусловна любов. За мен те са модел за това какво означава да си жив"
Gilda Radner
"Говоря му, когато съм тъжен; и съм сигурен, че той ме разбира. Когато ме поглежда толкова грижливо, и нежно ближе ръцете ми; след това трие носа си в дрехите ми, но аз никога не му правя забележка. За Бога, мога да си купя нови дрехи, но такъв приятел никога"
W. Dayton Wedgefarth
"Ако е обучен добре, човекът може да бъде най-добрият приятел на кучето"
Corey Ford
"Ако мислиш, че кучетата не могат да броят, опитай да сложиш три кучешки бисквити в джоба си и после дай на Фидо само две от тях"
Phil Pastoret
"Моята цел в живота е да бъда толкова добър човек, колкото кучето ми мисли, че вече съм"
***
"Колкото повече опознавам хората, толкова повече харесвам кучетата"
Mme. de Staël
"Кучетата не са целия ни живот, но правят животът ни цялостен"
Roger Caras
"Кучето е джентълмен. Надявам се да отида в неговия Рай, не в човешкия"
Mark Twain
"Най-висшата любов е тази на майката; после на кучето; после на любимия"
Полска поговорка
"Кучетата са ни дали всичко от себе си. Ние сме центърът на тяхната Вселена. Ние сме фокусът на тяхната любов, вяра и доверие. Те ни служат в замяна на остатъци от храна. Без съмнение това е най-добрата сделка, която човекът е правил"
Roger Caras
"Кучето ми се тревожи за икономиката, защото храната му стана 99 цента за кутия. Това е почти 7 долара в кучешки пари"
Joe Weinstein
"Животът е като кучешки впряг. Ако не си водещото куче, сценарият никога не се променя."
Lewis Grizzard
"Няма вяра, която да не е била пречупена, освен вярата на истински вярното куче"
Konrad Lorenz
"Мислиш, че кучетата няма да отидат в Рая? Казвам ти, че те ще са там много преди някой от нас"
Robert Louis Stevenson
"Ако погледнеш куче и не изпиташ силно вълнение или привличане, сигурно си котка"
***
"Чудя се дали и другите кучета мислят, че пуделите са членове на странен религиозен култ"
Rita Rudner
Ако си куче и стопанинът ти ти предложи да носиш пуловер ... ти му предложи да носи опашка."
Fran Lebowitz
"Можете да кажете на едно куче какви ли не глуспости и то ще ви погледне с онзи поглед, който казва Господи, ти си ПРАВ! НИКОГА не бих се сетил за това!
Dave Barry
"Човекът е животно, което върти сделки; никое друго животно не го прави, едно куче не би сменило кокала си с друго."
Adam Smith
”Ако кучето ви не харесва нещо най-вероятно и вие не трябва да го харесвате."
Unknown
"Старите кучета, както и старите обувки, са удобни. Може малко да са загубили форма или да са малко износени по ръбовете, но ви пасват идеално."
Bonnie Wilcox
"Който е казал, че щастието не се купува е забравил малките кученца."
Gene Hill
"По кучешки години вече съм мъртъв."
Unknown
"За да се наслаждавате истински на едно куче, не трябва просто да го обучите да бъде полу-човек. Важното е да сте склонни да приемете възможността да станете полу-куче."
Edward Hoagland
"Веднъж реших да не излизам с едно момче, защото той не беше въодушевен да се запознае с кучето ми. Изглеждаше така, сякаш не искаше да се запознае с майка ми."
Bonnie Schacter
"Кучетата са нашата връзка с рая. Те не познават злото или завистта, или недоволството. Да седнеш през един прекрасен следобед на склона с куче е като да се върнеш в Рая, където това да не правиш нищо не е отегчително това е мир и спокойствие."
MilanKundera
"По-добре да видя портрет на куче, което познавам, отколкото всички алегорични рисунки на света, които биха могли да ми покажат."
Samuel Johnson
"Когато вечер се чувствате уморен като куче, може би това е защото цял ден сте ръмжал."
Unknown
"Булдозите са очарователни с лице като на жабка, на която сте седнали."
Colette
"Те (кучетата) никога не говорят за себе си, но ви слушат когато вие говорите за себе си и с онова изражение, което говори, че разговорът им е интересен."
Jerome K. Jerome
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.